GALLERIER

Galleri Briskeby

galleri-briskeby-fasade

Velkommen til sesongåpning i Galleri Briskeby!
Årets to første separatutstillere; Anne Kristin Hagesæther og Alf Christian Hvaring, beveger seg begge i grenselandet mellom det figurative og abstrakte.Utstillingene "Jeg finner nok frem" og "The things we do" har også tematiske fellestrekk, der begge kunstnerne fremstår som observatører i ulike situasjoner og miljøer.

banner hjemmeside feb 19


I utstillingen ”Jeg finner nok frem” (tittel fra et dikt av Kolbein Falkeid) viser Hagesæther nye malerier, litografier og monotypier. Hagesæther har hatt flere Artist-in-Residence-opphold, både på Finnskogen og i Lofoten, og har latt seg inspirere der hun er. De abstraherte, koloristiske landskapsmotivene hennes er fabuleringer over disse personlige opplevelsene med, eller i naturen.

Anne Kristin Hagesæther (f.1968) er utdannet med en Master of Arts fra England. Hun har hatt en rekke utstillinger over hele landet, og har de senere årene deltatt på mange internasjonale gruppeutstillinger. Hun har utført flere utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Norges Bank, Nasjonalbiblioteket og Statkraft.
---------------------------------------------------------------------------------
I utstillingen ”The things we do” viser Alf Christian Hvaring litografier, monotypier og et par malerier. Motivene presenteres gjennom snapshot-estetikkens evne til å fange tilfeldigheter, og viser mennesker i ulike situasjoner. Bildene er fryste øyeblikk fra historier vi ikke kjenner, men er åpne for videre diktning. Personene vises i sammenhenger som vektlegger absurditeten ved tilværelsen og antyder en sentimentalitet, en ironi, eller en humor til hverdagslige spørsmål om vår eksistens.

Alf Christian Hvaring (f. 1976) er utdannet ved Ålesund kunstskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Han har hatt en rekke utstillinger over hele landet, og dette er hans tredje utstilling i Galleri Briskeby. Han er innkjøpt av Norges Bank, Kommunal- og Regionaldepartementet, Rådet for psykisk helse (”Åpenhetsprisen 2011”), Fritt Ord og Vannakademiet.

Velkommen til dobbelåpning torsdag 7. februar kl. 18.00galleri briskeby
GALLERI BRISKEBY

Åpningstider: 
Tirsdag - onsdag: 12 - 17
Torsdag: 12 - 18
Fredag: 12 - 17
Lørdag - søndag: 12 - 15

Telefon: +47

Web: www.galleribriskeby.no

ADRESSE: